free html hit counter

Read The Model Text And Answer The Questions

Read The Model Text And Answer The Questions

Read the text to answer questions 3 and 4.Dear Hanifah,I congratulate you for getting your bachelor's degree this spring. Youraccomplishing this while maintaining a home and raising three children is amarvelous achievement. Your determination to reach your goal has beenadmirable. I'm sure your husband must be very proud of you. You are a good rolemodel.Your friend,Charly3. Based on the text the writer writes the text in order to ...A. express her proudness to be her friendB. pray for her achievement to reach the goal.C. Show her feeling pleased and satisfied to her.D. praise herfriend's success in academic and family.4. The sentence "You are good role model" in the text can be replaced by.....A. you are a heroB. You play very wellC. You are a good exampleD. You have good character​

Daftar Isi

1. Read the text to answer questions 3 and 4.Dear Hanifah,I congratulate you for getting your bachelor's degree this spring. Youraccomplishing this while maintaining a home and raising three children is amarvelous achievement. Your determination to reach your goal has beenadmirable. I'm sure your husband must be very proud of you. You are a good rolemodel.Your friend,Charly3. Based on the text the writer writes the text in order to ...A. express her proudness to be her friendB. pray for her achievement to reach the goal.C. Show her feeling pleased and satisfied to her.D. praise herfriend's success in academic and family.4. The sentence "You are good role model" in the text can be replaced by.....A. you are a heroB. You play very wellC. You are a good exampleD. You have good character​


Jawaban:

3. a. exprees her proudness to be her friend (karena ada kata2 '' i congratulate you" maka dia menunjukan proudness (kebanggaan) kepada temannya)

4. d. you have good character

Penjelasan:

semoga membantu dan semangat belajar yaaa!!!


2. read the text and answer the questions 38 to 40 28/10/2013 dear aunty thank you very much for the bag . it's very cute . i like the model and the pocket in front. ican put my mobile phone in it . and i like the colors too. it is really uselful for me . with love , ella . no. 38 what is the purpose of sending the letter above ? a. expressing gratitude b. asking for information c. giving for permission d. making an agreement no. 39 . "ican put my mobile phone in it" the word " it" refers to.... a. the bag b. the color c. the pocket d. mobile phone no. 40. "it is very cute " . the underlined word is similar in meaning to.. a. attrctive . b. expensive c. magnificent d. useful read textand answer questions 34 and 35 attention please ! we found the wallet at the toilet . the color is rea with donal duck picture and 25.000 IDR in it . if you lost it , please come to the teacher's office . thank you no 34. we found the wallet at the toilet . the underlinde word is similar in meaning to .. a. got in b. got up c. got back d. got out no 35. what is the purpose of writing the text above ? a. inviting the students . b. greeting the students . c. describing the lost wallet. d. announcing the found wallet read the textand answer question 26 - book - pencil - pen - ruler -sharpener - eraser -school bag -pencil case no 26. we can buy those things in the list above .. a. in the mall b. in the butcher c. in the stationery d. in the green groce read the list below and answer question 30 1. microscope 2. pipette 3. thermometer 4. glass slide 5. test tube 6. stirring rod no 30. if we want to measure temperature we need equipment no.. a. 1. b. 2. c. 3. d. 5.


39. A 40. C 35. C 26. C 30. C38. A. expressing gratitude (berterima kasih)

39. C. The pocket

40. A. Attractive

34. B. Got up

35. D. Announcing the found wallet

26. C. In the stationery

30. C. 3

3. comprehensively!Task 6Read the following text loudly and answer the questions!I have a sister named Larasati. She is a beautiful girl. She is twenty years old. She hasa pretty face. She is tall and slim. She becomes a magazine model. Her friends admire herappearances. Every man who sees her will be charmed and tries to get closer with her. Shetakes special treatment to her body. She eats more vegetables and fruits and avoids fat. Shedrinks more pure water to keep her skin fresh. And she always takes exercise regularly toalth. That is the tips of her to make herself always are good looking.***...*********.Questions:1. Why does every her friends admire her?Answer:2. Does she take a special treatment of her body?Answer:3. What are the treatments?Answer:4. Why does she drink more pure water?Answer:..5. Why does she take exercise regularly?Answer:MEDALI SMP/MTs Bahasa Inggris Kelas VII. Semester Genap. M2. K13MEDAL​


Jawaban:

1. Maaf kurang tau

2. Yes

3. She eats more vegetables and fruits and avoids fat. She

drinks more pure water to keep her skin fresh. And she always takes exercise regularly to

alth.

4. to keep her skin fresh

5. To keep her body fit


4. Read the following text and answer the questions number 1 to 4!Kimora lee Parkins is 14 years old and 176 centimeters tall. She is an American can’t speak French at all, but she becomes hot in Paris. Kimora Lee is one of the famous top models at the Channel fashion house. Her mother is Korean and her father is African. She has father’s curly hair, but she has her mother’s slanted eyes. Her skin is black. The mix between Korean and African in her body makes her so unique that Channel fashion house become interested to hire her as one of their models. When she was eleven, her mother took her a local modeling school. She is also one of the rich model ever.1. Kimora Lee Parkins comes from ….. *2 poina. Africab. Koreac. Parisd. Americae. Asia2. What does Kimora Lee look like? *2 poina. She is young and fat ladyb. Shi is young and tall ladyc. She is young short ladyd. She is young and ladye. She is young and blond lady3. Can Kimora Lee speak French? *2 poina. Yes, she canb. Yes, she doesc. Yes, she isd. No, she doesn’te. No, she can’t4. What is Kimora Lee? *2 poina. she is a singerb. she is a modelc. she is a actressd. she is one of the richese. she is an Afro​


Jawaban:

1. Kimora Lee Parkins comes from .....

D. America

2. What does Kimora Lee look like?

B. She is young and tall lady.

3. Can Kimora Lee speaks French?

E. No, she can't.

4. What is Kimora Lee?

B. She is a model.

Maaf kalau ada yang salah ya!

SEMOGA BERMANFAAT!


5. B. Answer the following questions based on the text above. 1. Where was Amrit Kaur born? 2. Why did she go to England? 3. Who brought about a change in her attitude towards life? 4. Read the first paragraph and list out the comparisons and contrasts discussed in it. 5. 'Amrit Kaur was an outstanding personality', do you agree? If it so, cite evidences from the last paragraph. 6. Does Kaur deserve our admiration? State why? 7. What does the writer mean by 'gourmet's delights'? 8. How did she show her real concern for the health care of one and all? 9. What incidents are quoted in support of her change of religion? 10. Can we have her as our role-model?


Jawaban:

where is the text? send the picture of the text


6. yg pintar b. inggris merapat. tolong kakak yg njwab ini saya doain masuk surga kelas7 poinnya buanyak Activity 3 Read the text below then answer the following questions afterward!In my free time. I like to play the guitar. To play the guitar, you need a guitar, a pick, and a tuner. A quitar is a musicalinstrument. It is usually made out of wood. It is about one meter tall. It has a large, eggplant shaped body with along thin neck. It has six strings that you pluck to make sounds. It can be the colour of wood or can be painted anycolour.A pick is small. It is about the size of your thumb. It is triangular. It is made out of plastic. You use it to play the stringsof a guitar.A tuner is a tool that helps you ensure the strings of the guitar are in tune. One model is 10 cm long 6 cm wide and1 cm tall. It is electronic and requires batteries. It is made out of plastic. It is sold in the colours black and siver.Questions:1. What is being described in the text?2. What is a guitar made of?wWhat is the function of a pick?4. What is a tuner?5."To play the guitar, you need a guitar, a pick, and a tuner.What does the underlined word refer to?terimakasih yang sudah menjawab ini​


1).About guitar and the tool to play the guitar

2).The guitar usually made out of wood.

3).You use it to play the strings

4).Tuner is a tool that helps you ensure the strings of the guitar are in tune

5).

yang nomer lima gaada kalimat yang di underline?

Jawaban:

1.guitarb (gitar)

2.Wood (kayu)

3.you use it to play the string (Kamu menggunakannya until bermain di tali Gitar)

4.tuner is a tool that helps you ensure the string of the guitar are in tune(tuner adalah alat yang membantu Anda memastikan senar gitar selaras)

Penjelasan:


7. tolong bantu saya ya plissssfollowing text is for questions 1 and 4 Udin thinks that her aunt,Tina, is a good example because :Aunt Tina is very healthy.She is rarely sick.She is married and has two children.They are smart and friendly.She is more than 40 years old, but her skin is smooth and her face looks younger than her real age and beautiful.She exercises almost every day.She works at bank. It is almost 2kms from her home. She has a motorcycle, but she goes to work on foot.What does Udin say about his aunt ?a.She is will be 40 years old. b.She is a role model. c.She is generous. d.She is smart.She is rarely sick.”What does ‘ rarely ‘ mean ?a.Frequently. b.Rigidly.c.Almost.d.Seldom.What can we conclude from the text ?a.Udin hardly ever meet his aunt.b.Aunt Tina never walks to work.c.Aunt Tina lives efficiently.d.Udin is healthy.“ It is almost 2kms from her home.”What does ‘ it ‘ refer to ?a.The bank.b.Aunt Tina’s motorcycle.c.Aunt Tina’s face.d.Aunt Tina’s age.Read the following text to answer questions 5 – 6. I love my cat, Manis. It makes me happy. When I tickle it, it rolls around and taps its paws on my hand. I like the feeling. It has three colors, white, yellow and black. It often lies on my feet when I study or watch TV. Occasionally, it sleeps on my bed with me, on my feet. It feels warm.What is Manis?a.A friend. C. A bird.b.A doll. D. A cat.What is Manis like?a.It has long soft fur.b.It has white, yellow and black fur.c.It always sleeps on the writer’s arm.d.It likes tapping its paws on the writer’s arm.The following text is for questions 7 – 10. Aditya is my friend. He is handsome, tall and well built. He has straight hair, pointed nose and big eyes. People like him because he is helpful and friendly. Aditya likes sport, especially playing soccer. He usually plays soccer twice a week. His favorite soccer player is Christiano Ronaldo.What is the text about ?a.Aditya’s description.b.Aditya’s favorite sports.c.Aditya’s favorite soccer player.d.Aditya’s physical appearance.Why do people like Aditya?a.He is rich.b.He is talkative.c.He has a sweet smile.d.He is helpful and friendly.How often does Aditya play soccer?a.Once a week.b.Twice a week.c.Three times a week.d.Four times a week.“ He is handsome, tall and well – built.” ( Paragraph)What is the antonym of the underlined word?a.Thick. C. Ugly.b.Short. D. Slim.​


Jawaban:

1.a

2.b

3.c

4.a

5.d

6.b

7.a

8.d

9.b

10. Mana underline word nya?


8. 1. Read the following text carefully! Then answer the questions! I was in Italy for my first time. When I got to the big building where my aunt worked, I found a room filled with a line of tall and beautiful models. They were waiting for their make-up and dresses. I couldn't speak the local language, but I had to ask someone. "Excuse me?" I said, trying to get someone's - anyone's attention. "Does anyone speak English?" I got a few odd looks. Then one of the make-up artists said in a thick local accent. "Are you here with the missing accessories from wardrobe?" Questions: 2. "No. I need to find Eliza Smith." "So does everyone," she said, and turned her attention back to her model. All ignored me again. Suddenly a beautiful woman clapped. "Rose! Right here!" she said. All the models and the make-up artist looked at me with awe. "Everyone, this is my niece, Rose." I stood beside her with proud. Then she told something with local language. She said that her make-up artist thought that I was her fan. From that time, I found that my aunt was the most popular model. What did Rose say to get anyone's attention in a make-up room? Why did the make-up artists ignore Rose? 3. What did Rose's aunt do to get Rose's attention? 4. What did Rose do after she heard someone call her? 5. What do you know about Eliza Smith?​


Jawaban:

1. "Excuse me"

2. because she thoughts Rose is her(Eliza Smith) fan

3. she clapped and she said that Rose is her niece

4. stood beside her with proud

5. Eliza Smith is a beautiful model and she has a niece named Rose


9. Activity 2: Reading ComprehensionRead the following text carefully! Then answer the questions! I was in Italy for my first time. When I got to the big building where my aunt worked, I found a room filled with a line of tall and beautiful models. They were waiting for their make-up and dresses. I couldn't speak the local language, but I had to ask someone. "Excuse me?" I said, trying to get someone's - anyone's attention. "Does anyone speak English?" I got a few odd looks. Then one of the make-up artists said in a thick local accent. "Are you here with the missing accessories from wardrobe?" "No. I need to find Eliza Smith." "So does everyone," she said, and turned her attention back to her model. All ignored me again. Suddenly a beautiful woman clapped. "Rose! Right here!" she said. All the models and the make-up artist looked at me with awe. "Everyone, this is my niece, Rose." I stood beside her with proud. Then she told something with local language. She said that her make-up artist thought that I was her fan. From that time, I found that my aunt was the most popular model. Questions:1. what did Rose say to get anyone's attention in a make-up room? 2. Why did the make-up artists ignore Rose? What did Rose's aunt do to get Rose's attention? 3. what did Rose's aunt do get Rose's attention?4. What did Rose do after she heard someone call her? 5. What do you know about Eliza Smith? bantu jawab pertanyaan ini kak besok pagi dikumpulkan kn kak plissssssss​


Reading Comprehension.

Jawaban dari teks di atas adalah

Rose asked everyone in that room, who can speak English. The make-up artist ignore Rose because she thought that Rose was Eliza Smith’s fan. Eliza Smith clapped and called Rose to get Rose attention. When Rose heard someone call her, she stood beside Aliza Smith. Eliza Smith is the most popular model.

Pembahasan

Teks di atas menjelaskan soal Rose yang mencari tantenya di ruang make-up model. Saat itu semua orang di sana mengira Rose adalah fans dari Eliza Smith. Sehingga semua orang di ruangan mengabaikannya. Sampai pada akhirnya Eliza Smith memanggil Rose dan memperkenalkan Rose kepada semua orang di sana bahwa Rose adalah keponakannya. Dari situ, Rose jadi tahu bahwa tantenya, Eliza Smith, adalah model yang sangat populer.

Pelajari lebih lanjut

Materi tentang reading comprehension https://brainly.co.id/tugas/25628010

#BelajarBersamaBrainly

#SPJ1


10. 1. Do the allowing tasks individually!Task 1Read the text below the answer the following questions about itSamantha Smith is Iceland-born American model and singer. Now, she is a student of a statehigh school in Manhattan. Samantha is the first daughter of Mr. Roberth Smith and Mrs. LuisaSmith. Samantha became a famous singer and model after she won the competition of Teen-topMagazine's "Teenage Top Model and Lovely TV's "sing the Beautiful song!" in 2018Samantha is fair-skinned. She is tall and slender. She is 17 years old. Samantha has wavy, long,black hair a sharp nose, and big dark brown eyes Her face is oval and her smile dimplesher cheeks.Samantha is an attractive and beautiful girl she likes dressing casually. Her favourite outfitis a checked flannel jacket, jeans, and a T-shirt. She wants to always feel relaxed. Samantha is afashionista. She is neat and well-dressed.Samantha is cheerful and friendly. Everybody likes her because she is humorous, kind, humble,and creative. She gets on well with people and she never forces her opinions on others. However,sometimes Samantha is short tempered when she loses her personal things, especially the oneswith sentimental valuerSamantha has a beautiful volce. She sings and models well and she enjoys doing those activitiesvery much. However, she has other hobbies. They are cooking and baking, travelling, takingphotos, and paintingQuestions:1 What is the text about?4. How is her personality?2. Who is she?5. What does she like to do?3. How is her physical appearance?Task 2Talk about the characteristics of each animal below verbally!​


Jawaban :

Questions :

1. What is the text about ?

The text is about Samantha Smith

4. How is her personality ?

Humorous, Kind and Humble

2. Who is she ?

American model and singer

5. What does she like to do ?

She likes dressing casually

3. How is her physical appearance ?

Samantha has wavy, long,  black hair a sharp nose, and big dark brown eyes Her face is oval and her smile dimplesher cheeks

Penjelasan :

Terjemahan :

1. Teks tentang apa?

Teks ini bercerita tentang Samantha Smith

4. Bagaimana kepribadiannya?

humoris, baik, dan rendah Hati

2. Siapa dia?

Model dan penyanyi Amerika

5. Apa yang dia suka lakukan?

Dia suka berpakaian santai

3. Bagaimana penampilan fisiknya?

Samantha memiliki rambut bergelombang, panjang,  hitam, hidung mancung, dan mata lebar berwarna cokelat tua, wajahnya oval dan mempunyai lesung pipi di senyumannya

Pelajari lebih lanjut :

Materi contoh soal dalam bahasa inggris pada link

https://brainly.co.id/tugas/37397153

#BelajarBersamaBrainly


11. 8.BirthWhen were you born?Task 2Make a dialogue between John and you based on the following text. Make it in the yourt,Then, practice it in front of the class.Good morning, I want to introduce myself. My name is John Bonham. My nick name is John inin New York, on September 25, 2007. I am 13 years old. I live in Broadway street number 11,1City. My hobbies are swimming and singing. My father's name is Travazmi and my mother's nameMy father works as a mucisian and my mother works as a model. I have one sister, her name ishis 15 years old.READINGTask 1Read the following text carefully.Good Morning Everybody, I would like to introduce myself. My name is Tinuk. I am from Tuban,The city of Semen Gresik and Holcim Factory. I was born in Tuban, 22nd Mei 2008. I have a younhis name is Kukuh Prayogi. He is a strong and smart boy. My Hobby is reading and writing. I likeshort story and a poem. I have a special dream. I want to be a writer and publish many books. Thebe a good friend. Thank you for the time.Task 2Answer the questions based on the text above.1. Where does Tinuk come from?Answer: ........2. How many sibling(s) does Tinuk have?​


Jawaban:

1. TUBAN

2. di teks tidak ada penjelasan tentang saudara kandung tinuk

Penjelasan:

maaf no 2 saya tidak tahi


12. read the following text carefully? then answer the questions? I was in Italy for my first time. when I got to the big building where my aunt worked, I found a room filled with a line of tall and beautiful models. they were waiting for their make-up and dresses. I couldn't speak the local language, but I had to ask someone. excuse me? I said, trying to get someone's - anyone's - attention. '' does anyone speak english?'' I got a few odd looks. then one of the make-up artists said in a thick local accent. '' are you here with the missing accessories from wardrobe?'' ''No. I need to find Eliza smith.'' '' so does everyone,'' she said, and turned her attention back to her model. all ignored me again. suddenly a beautiful woman clapped. '' Rose? right here?'' she said. all the models and the make-up artist looked at me with awe. '' Everyone, this is my niece, Rose.'' I stood beside her with proud. then se told something with local language. she said that her make-up artist thought that I was her fan. from that time, I found that my aunt was the most popular model. question: 1. what did the writer want to do in the big building? 2. what did the writer say to get anyone's attention? 3. could the writer find someone who speaks english?who is she? 4. how did the writer's aunt get the writer's attention? 5. what did the make-up artist think of the writer? tolong kerjakan ya kak? karena besok mau dikumpulkan please?


Jawaban:

1. find her aunt

2. "excuse me? "

3. yes, one of the make up artist

4. she clapped

5. the make up artist think the writer is a fan

maaf kalo salah'-'

Jawaban:

1.visit her aunt

2.excuse me

3.yes,her aunt

4.clapped

5.the make-up artist thought that i was her fan

Penjelasan:


13. Read the following text to answer questions number 4 to 5CONGRATULATIONSOur belovod Renarepresenting students of class VIHwe would like to congratulate you on your cooto be the best student of SMP NI Sidmg for period 2013/2014you deserve to gol much a litto because your best learning achievementwe are proud of you so much we hope that you will be the best model for all studentsAlfonsius5. We hope that you will be the best model for all studentsThe underlined word meansA takeB wishC loveD nocd6 What is the purpose of the toxi?А To invito someone in school activityB To congratulnto someone on her successTo ask someone do somethingTo give information about school activityRead the following text to answer questions number 7 to 8Shirley,Would you mind coming to our house tonight at 7 pm for the meeting of theyoung people club committeo? Could you bring your report on the tennistournament? And would you be able to bring a few cans of soft drink?ThanksTony7bring your report on the tennis toumament. The underlined word has the same meaningA championshipB. exerciseC. taskD battel8. Whal meeting is Shirley invited to?A. tennis tournamentB. young club committeeC. tennis commiliceD young tennis clubin 12​


Jawaban:

5. A

6. B

7. C

8. B

Penjelasan:

OK THIS IS ABSOLUTELY CLEAR


14. 1. Mary is a …girl. She is ready to help her parents anytime. a. lazy b. kind c. beautiful d. smart2. I work with the elderly in a nursing home. What is my job? a. nurse b. mechanic c. manager d. businessman4. He pulls our teeth in the clinic. He is a …. a. doctor b. veterinarian c. surgeon d. dentist5. She … two novels everyday. a. read b. reads c. reades d. reading6. … finds my English book? Mr. John. a. Who b. Which c. Where d. When7. A special description of a giraffe is …. a. it has black and white stripes pattern on its body b. it has a long neck c. it has sharp teeth d. it has a trunk 8. My grandma is 86 years old now. She is …. a. young b. old c. weak d. strong9. It’s …. here. Please turn on the light. a. light b. clean c. dark d. clear10. Our English test is …. I can answer all the questions correctly. a. difficult b. tough c. hard d. easy11. The right question for My sister buys a pink bag is …. a. What buys a pink bag? b. Who buys a pink bag? c. Where buys a pink bag? d. When buys a pink bag?12. A: … do you go to school? B: At 6.45 in the morning. a. What b. When c. Where d. How13. There are five … in the aquarium. a. fish b. fishes c. fishs d. fishoes14. I have twin …. They are still …. a. cousin, baby b. cousin, babies c. cousins, babies d. cousins, baby15. My … are cute. I love them. a. child b. childs c. children d. childrensRead the text. The questions are for no. 16 and 17.Ariana Grande is an American singer and actress. She was born in Florida on June 26, 1993. She has a half brother, Frankie Grande, working as an actor, dancer and producer.Ariana is very popular among people since she released her album ‘Yours Truly’ in 2013. Her vocal is amazing enough reminding people to Mariah Carey with 4 octave vocal range.Ariana Grande is good looking. Her body is slim with tiny mini costume on every performance. She is very famous with her red hair and ponytail.Ariana has become a hit maker since her first appearance on public. People may know very well on her masterpiece like ‘Problem’, ‘Bang Bang’, and ‘One Last Time’.16. What is the paragraph 3 about? a. It is about the life of Ariana Grande. b. It is about Ariana Grande’s album. c. It is about Ariana Grande’s profession. d. It is about Ariana Grande’s physical appearance.17. These are the similarities between Ariana Grande and Mariah Carey, except …. a. Both of them are American singers. b. Both of them are hit makers. c. Both of them have the same vocal range. d. Both of them have the same age.Read the text. The questions are for no. 18 and 19.Her real name is Raya Nur Fitri Rahmadiana. She is well-known as Raya Kitty Aditya. She was born in Bandung on February 10th, 1996. Raya Kitty is an actress, a racer, and also a model.She begins to be popular when she acts as Raya at a TV series ‘Anak Jalanan’. She becomes one of a female racer. Although she is a real racer, she has a feminine hobby, which is collecting Hello Kitty accessories. That’s why she is called Raya Kitty.18. Raya Kitty is not a …. a. a female racer b. an actress c. a singer d. a model19. She is called Raya Kitty. Why? a. Because she loves cat. b. Because she is feminine. c. Because she is a girl. d. Because she has a hobby collecting Hello Kitty accessories. my aunty bike It is a lovely thing that commonly ride by my aunt. She rides it everywhere she goes because she is a florist.The color is black. It has a basket in the front side. My aunt always puts some flowers in the basket if she delivers the flower to the customer. It also has two big wheels. It has a bell. It has bike seat at the back side. She always keeps his bike in good condition.20.What thing described in the text ?a.BikeB.My AuntC.The basketD.Florist21.What is Aunt’s job?a.Bikerb.Floristc.Basketball playerd.Housewife22.How many wheels does it has?a.Oneb.Twoc.Threed.Four23.It is the most important part of a song. The writer conveys the main message of the song. It is ….a.Introb.Versec.Outrod.Chorus24 It appears at the beginning of the song. It is called ….a.Introb.Bridgec.Chorusd.Verse25.The part of a song that has a different melody is called ….a Bridgeb.Introc.Pre-Chorusd.Outro​


Jawaban:

°Mapel: B.Inggris

°Tingkat: Sekolah Menengah Pertama

--------------------

Let's try to solve this! ^^

1. Kind

2. Nurse

4. Dentist

5. Reads

6. Who

7. It has a long neck

8. Old

9. Dark

10. Easy

11. Who buys a pink bag?

12. When

13. Fishes

14. Cousins, Babies

15. Children

16. D.

17. C.

18. C.

19. D.

20. A.

21. B

22. B


15. emedialRead the text and answer the questions below it carefully!Debby Putri is a model from East Java. Now she is a student of State High School 71 Surabaya.Debby is the first daughter of Mr. Fajar Putti and Mrs. Ana Karaeng. Debby became a famousmodel after she won the competitions of Teenage Model 2015 and YTV Jrang -Jreng 2014.Debby is brown-skinned. She is tall and slender. She is 17 years old. Debby has wavy, short,black hair, a pointed nose, and rather big ears. Her face is oval and her cheeks are dimpled whenshe smiles.Debby is an attractive girl in her blue jeans. She likes wearing a cotton jacket and a T-shirt. Shealways wants to feel relaxed. She is neat and well-dressed.Debby is a cheerful and friendly girl. Everybody likes her because she is a humorous andcreative girl. She gets on well with other people and she never forces her opinions on others. Butsometimes Debby is short-tempered when she loses her personal things.Her hobbies are cooking Japanese food, shopping, and singing. Debby has a beautiful voiceand her favourite singer is Ariana Grande.Question:1. What does the text talk about?2. What is Debby's profession?3. In what paragraph can we find the information about Debby's complexion?4 Who are Debby's parents?5. "Her hobbies are cooking Japanese food, shopping, and singing."What does the pronoun "her" refer to?​


Jawaban:

1.the text talk about Debby Putri

2.a model from East Java

3.?

4.Mr. Fajar Putti and Mrs. Ana Karaeng.

5.Debby


16. Remedial oooRead the text and answer the questions carefully!My seatmate, Rani, is a model student. She is smart and diligent. She arrives at school at aroundsix fifteen every day. She is the earliest student to come to my class. After putting her bag on herchair, she usually starts her day at school by cleaning the classroom. She cleans the boards, sweepsthe floor, and removes dust from the tables. When my classmate and I arrive, we usually helpher cleaning and tidying the room together. We like doing it together. Rani teaches us that it isimportant to be diligent and responsible.Rani is not an arrogant student even though she is the smartest. She always kindly andpatiently helps us to study. Her explanation is clear, and she never scolds us or gets angry if wecan't understand her explanation. It is a blessing to have a friend like her, and I am very proudof her.Questions:1. Who is the text about?2. What is the relation between the writer and Rani?3.how is rani? explain personality! 4.what does rani do to clean the classroom?5.is the writer happy to have rani as his/her friend? ​


1. The text is about a writer's friend named Rani

2. The writer and Rani's relationship was a seatmate

3. Rani is a smart, diligent, responsible person, kind and patient person

4. She cleans the boards, sweeps the floor, and removes dust from tables

5. Yes, he/she is.. but not only happy, he/she feels blessed and proud of her


17. following text is for questions 1 and 4 Udin thinks that her aunt,Tina, is a good example because :Aunt Tina is very healthy.She is rarely sick.She is married and has two children.They are smart and friendly.She is more than 40 years old, but her skin is smooth and her face looks younger than her real age and beautiful.She exercises almost every day.She works at bank. It is almost 2kms from her home. She has a motorcycle, but she goes to work on foot.What does Udin say about his aunt ?a.She is will be 40 years old. b.She is a role model. c.She is generous. d.She is smart.She is rarely sick.”What does ‘ rarely ‘ mean ?a.Frequently. b.Rigidly.c.Almost.d.Seldom.What can we conclude from the text ?a.Udin hardly ever meet his aunt.b.Aunt Tina never walks to work.c.Aunt Tina lives efficiently.d.Udin is healthy.“ It is almost 2kms from her home.”What does ‘ it ‘ refer to ?a.The bank.b.Aunt Tina’s motorcycle.c.Aunt Tina’s face.d.Aunt Tina’s age.Read the following text to answer questions 5 – 6. I love my cat, Manis. It makes me happy. When I tickle it, it rolls around and taps its paws on my hand. I like the feeling. It has three colors, white, yellow and black. It often lies on my feet when I study or watch TV. Occasionally, it sleeps on my bed with me, on my feet. It feels warm.What is Manis?a.A friend. C. A bird.b.A doll. D. A cat.What is Manis like?a.It has long soft fur.b.It has white, yellow and black fur.c.It always sleeps on the writer’s arm.d.It likes tapping its paws on the writer’s arm.The following text is for questions 7 – 10. Aditya is my friend. He is handsome, tall and well built. He has straight hair, pointed nose and big eyes. People like him because he is helpful and friendly. Aditya likes sport, especially playing soccer. He usually plays soccer twice a week. His favorite soccer player is Christiano Ronaldo.What is the text about ?a.Aditya’s description.b.Aditya’s favorite sports.c.Aditya’s favorite soccer player.d.Aditya’s physical appearance.Why do people like Aditya?a.He is rich.b.He is talkative.c.He has a sweet smile.d.He is helpful and friendly.How often does Aditya play soccer?a.Once a week.b.Twice a week.c.Three times a week.d.Four times a week.“ He is handsome, tall and well – built.” ( Paragraph)What is the antonym of the underlined word?a.Thick. C. Ugly.b.Short. D. Slim.​


Jawaban:

Penjelasan:

1.A

2.D

3C

4A

5D

6.B

7.A

8.D

9.B

10.C

Maaf kalo salah


Kategori b_inggris