free html hit counter

Read The Examples Then Complete The Sentences

Read The Examples Then Complete The Sentences

read the examples and translate the sentences with your partner​

Daftar Isi

1. read the examples and translate the sentences with your partner​


-You have grown since the last time I saw you

Kamu sudah lebih besar/bertumbuh sejak terakhir saya melihatmu

-The government has become more interested in art education

 Pemerintah mulai lebih serius dalam pendidikan seni

-Japanese has become one of the most popular courses at the university   since the Asian studies program was established

Bahasa Jepang menjadi salah tau program pembelanjaran yang paling popular di universitar semenjak program mata pelajaran bahasa benua Asia dilancarkan

-My English has really improved since I moved to Australia

Kemampuan bahasa Inggris saya sangat meningkat sejak saya pindah ke Australia

-I have seen that movie six times in the last month

Saya sudah pernah menonton film itu 6 kali pada bulan lalu.

-They have had three tests in the last week

 Mereka sudah menjalankan 3 buah ujian pada minggu lalu

-My car has broken down three times this week

 Mobil saya sudah mogok 3 kali minggu ini

-I have had a cold for two weeks

 Saya pernah mengalami flu selama 2 minggu

-She has been in Medan for six months

 Dia pernah ke Medan selama 6 bulan

-Mary has loved chocolate since she was a little girl

Mary sudah suka coklat sejak dia masih bocah/gadis cilik


2. look at the examples. then complete the table and the rule. tolong di jawab​


Jawaban:

3. There Isn't

4.there are

5.there's

6.there are

7.there aren't any


3. read the following sentences. pay attention to the underlined words as examples of subjectives pronouns.


Itu maksudnya kata ganti orang namun sebagai objek atau berada dibelakang
Contoh:
Saya (I) : me
Kamu (you) : you
Dia lk (he) : him
Dia pr (she) : her
Benda (it) : it
Kita (we) : us
Mereka (they) : them

4. Terjemah ke dalam bahsa indonesia Read the following sentences pay attention to the underlined words as eXamples of objective pronouns


Terjemahannya :

Baca kalimat-kalimat berikut ini, perhatikan kata-kata yang digarisbawahi sebagai contoh dari kata ganti obyektif

Jawaban:

Baca kalimat-kalimat berikut ini, perhatikan kata-kata yang digarisbawahi sebagai contoh dari kata ganti obyektif


5. bring the examples the sentences expressing ability​


Jawaban:

Ability can be expressed using modal verbs and phrases. Learners often prefer to use be able to because it is the easiest to form. As learners progress, they begin to use can, could, and managed to. It is at this point that learners encounter usage rules and often make mistakes. In this article, I will focus on the most commonly used modals for ability and the most typical mistakes. While the present forms are simple, the past forms have particular rules which must be followed. The most important rules relate to general ability and specific ability.

General ability means that a person had the ability to do something at all times and in all situations.


6. write down 5 examples of adjectives in the sentences​


Jawaban:

Examples of adjectives:They live in a beautiful house.Lisa is wearing a sleeveless shirt today. This soup is not edible.She wore a beautiful dress.He writes meaningless letters.This shop is much nicer.She wore a beautiful dress.Ben is an adorable baby.Linda's hair is gorgeous.

Jawaban:

1. he is a wonderful man

2. i agree she is a great woman

3. the medicine tastes bitter

4. that is a creepy home

5. math homework is really hard

Penjelasan:


7. The below sentences are the examples of nominal prohibition except


Jawaban:

Eh sory bukan nya mau ngambil point nya niii, tapi soal nya tuu kurang jelas, mungkin ad abc nya?

nie gua bantu translate aj ye

Kalimat di bawah ini adalah contoh larangan nominal kecuali

Penjelasan:

Hehe lain kali diliat dlu soal nya kck><


8. Give 5 examples of evaluative words in the sentences


Jawaban:

>I was cornered when he found out the truth (Aku terjopok saat dia tau yang sebenarnya)

>Tom felt that he was cheated and then he ran down the stairs (Tom merasa ditipu/dikhianati lalu dia lari menuruni tangga)

>Kimberly is tired of being ignored all the time (Kimberly lelah karena diabaikan terus)

>Chris was attacked by a man in black suit at the gas station (Chris diserang pria berbaju hitam di pom bensin)

>He doesn't like being interrupted by anyone (dia tidak suka diganggu dgn siapapun)


9. complete the texts with the suitable words. use the correct form of to be. do like the examples.​


The Answer:

areisareisamarewaswaswerewaswaswerewaswaswaswaswaswill be makingwill be havingwill be attendingwill be coming

Explanation

Untuk mengerjakan soal tersebut, terlebih dahulu kita pahami apa yang dimaksud dengan Continuous/Progressive Tense.

Continuous Tense adalah salah satu jenis konjungsi kata kerja yang digunakan untuk menyatakan suatu kegiatan atau peristiwa yang sedang berlangsung.

Continuous Tense terbagi menjadi 3 kelompok berdasarkan waktu terjadinya suatu kegiatan/peristiwa, yaitu:

PRESENT CONTINUOUS TENSE - Untuk kegiatan/peristiwa yang sedang berlangsung saat ini. Contoh:We're having fun. [Kami sedang bersenang-senang]She is watering the flowers. [Dia sedang menyirami bunga-bunga itu]I am doing the dishes. [Aku sedang mencuci piring

-

PAST CONTINUOUS TENSE - Untuk kegiatan/peristiwa yang sedang berlangsung pada suatu waktu di masa lalu. Contoh:They're playing football at the time. [Mereka sedang bermain sepak bola pada waktu itu]My brother was playing a game on the phone when suddenly, Mom arrive at home. [Kakakku sedang bermain game di ponsel pada saat ibu tiba-tiba sampai di rumah]

-

FUTURE CONTINUOUS TENSE - Untuk kegiatan/peristiwa yang berlangsung pada suatu titik di masa mendatang. Contoh:We'll be taking care of our children. [Kita akan merawat anak kita]If you get an A, everybody will be giving you compliments. [Jika kamu mendapat nilai A, semua orang akan memberikan pujian pada dirimu]

Struktur kalimat Continuous Tense adalah sebagai berikut.

PRESENT CONTINUOUS TENSE

(+) Subject + is/am/are + Verb-ing

(-)  Subject + is/am/are + not + Verb-ing

(?) Is/Am/Are + Subject + Verb-ing?

-

PAST CONTINUOUS TENSE

(+) Subject + was/were + Verb-ing

(-)  Subject + was/were + not + Verb-ing

(?) Was/Were + Subject + Verb-ing?

-

FUTURE CONTINUOUS TENSE

(+) Subject + will + be + Verb-ing

(-)  Subject + will + be + not + Verb-ing

(?) Will + Subject + be + Verb-ing?

Read More

1)  Apakah ada contoh soal yang serupa?

brainly.co.id/tugas/25016008

2) Bagaimana jika kalimat berpola Continuous Tense diubah menjadi bentuk pasif?

brainly.co.id/tugas/25256739

KeywordsVerb-ingContinuous tensePresent continuous tensePast continuous tenseFuture continuous tense

Solution Details

[tex]\bold {Subject \::}[/tex] English

[tex]\bold {Level \::}[/tex] Intermediate

[tex]\bold {Chapter \::}[/tex] Continuous Tense

[tex]\bold {Code \::}[/tex] 5


10. read the following sentences. pay attenion to the undelined words as examples of possessive adjectives. the possessive adjecives modify the nouns to show possession. the words in italics are the noun.​


Jawaban:

translate hehe......


11. apa arti dari study the examples carefully and find the spaekers statemen about the things and finally read the sentences to each other orally we know from the conversation that


pelajari contoh contoh dengan baik dan temukan pelajaran dari itu dan yang terakhir baca petunjuk untuk menunjukkan apa yang kita tahu dari percakapan tersebut

12. Here are what we will do. We will work in groups. First,we will read the examples and the guiding sentencesthat contain messages carefully. Second, we willcopy the examples and the guiding sentences in ournotebook. Third, we will discuss to find the parts of thelyrics that contain the given messages. Then, every oneof us will handwrite the lyrics in our notebook. Finally,we will discuss the answers with our teacher.terjemehkan​


Jawaban:

Ini yang akan kita lakukan. Kita akan bekerja dalam kelompok.

Pertama, kita akan membaca contoh & kalimat petunjuk yang mengandung makna secara teliti.

Kedua, kita akan menyalin contoh & kalimat petunjuk tersebut ke dalam buku catatan kita.

Ketiga, kita akan berdiskusi mencari bagian lirik yang mengandung pesan/makna tersebut. Lalu, setiap orang dari kita akan menulis dengan tangan lirik tersebut ke dalam buku catatan kita.

Terakhir, kita akan mendiskusikan jawabannya dengan guru kita

Semoga membantu...


13. complete the following dialpgues. do like the examples


3. How many magazine that ms. Siska have?
(she have three magazines)
4. How many refrigerator that Ami have?
(she have two refrigerator)
6. How many knife that the chef have?
(the chef have five knifes)
7. How many hat that your brother have?
(he have two hats)1. how many study lamp does santy have?
she has one study lamp
2. how many table do you have?
i have one table

gak ditambah s karena kita sudah tahu kalau jumlahnya satu

3. how many books do the students have?
they have three books
4. how many refrigerators does miss. nelly have?
she has two refrigerators
5. how many knifes does the chef have?
he has five knifes
6. how many hats do the students have?
they have two hats

maaf kalau salah dan semoga bermanfaat

14. The differences between critical reading and non critical reading. Then, give the examples?


Critical reading = active, what, how, why, skeptical, purposeful
Non critical reading = passive, just the facts, gullible, reactive

15. read the following sentences . pay attention to the underlined words as examples of subjective pronouns .​


Translate :

bacalah kalimat berikut. perhatikan kata yg di garis bawahi sebagai contoh dari kata ganti benda.

Jawaban:

Baca kalimat berikut . perhatikan kata-kata yang digarisbawahi sebagai contoh kata ganti subjektif.

Penjelasan:

semoga membantu


16. observe the pictures and complete the table. see the examples.​


1. - She should stop from drinking a lot of cool stuff and juice with a lot of sugar.

- She should drinking more water so that can make the throat gonna be better

2. - He has a lot of fat in his body, and that can make him difficult to move his body

- He should stop from eating food with much fat, much oil and also fast food, cause it not healthy.

3. - She looks creepy with her dark circles on her eyes. And also her eye looks tired.

- She should start to fix her sleep schedule, reduce playing and watching Tv or computer, and the last she needs to take care of her eyes health.

Adios~


17. Differentiate the text and nontext ! Then, give the examples! Elaborate the meaning of context by giving the example! Give the examples of coherence and cohesion in one text, then analyze them.


Membedakan teks dan nontext! Kemudian, memberikan contoh!<br /><br />Menjelaskan makna konteks oleh memberikan contoh!<br /><br />Memberikan contoh coherence dan kohesi dalam satu teks, kemudian menganalisis mereka.

18. apa bahasa indonesia read the examples


Bahasa Indonesia dari kalimat Read the Examples adalah:
Baca Contohnya

•Semoga Membantu!

19. Read the following sentences.write the pattern in the following table.see the examples


Jawaban:

Arti dari "Read the following sentences. Write the pattern in the following table. See the examples" adalah bacalah kalimat-kalimat berikut. Tulis pola dalam tabel berikut. Lihat contohnya."

Penjelasan:

Perintah soal di atas adalah meminta kita untuk menuliskan rumus atau pola suatu kalimat.

Contoh menuliskan pola atau rumus kalimat adalah pola dari passive voice. Contoh:

Simple present tense: object + am/is/are + verb 3 + by subject.

Present continuous tense: object + am/is/are + being + verb 3 + by subject.

Simple past tense: object + was/were + verb 3 + by subject.

Past continuous tense: object + was/were + being + verb 3 + by subject.

Present perfect tense: object + have/has + been + verb 3 + by subject.

Past perfect tense: object + had + been + verb 3 + by subject.

Pelajari lebih lanjut mengenai passive voice pada https://brainly.co.id/tugas/34566603

#BelajarBersamaBrainly


20. Write sentences as in the examples


Jawaban:

tulis kalimat seperti contoh

Penjelasan:

udah

Jawaban:

tulis kalimat seperti contoh...

..


Kategori b_inggris